Emil Boc: "Suntem campioni la vaccinare. Avem aproape jumătate din populaţie vaccinată"

Emil Boc: "Suntem campioni la vaccinare. Avem aproape jumătate din populaţie vaccinată"
| Foto: Facebook

Primarul Emil Boc a vorbit despre situația COVID-19 la nivelul municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj, procesul de vaccinare și ridicarea treptată a restricțiilor impuse de pandemie. 

Edilul se mândreşte cu faptul că municipiul are aproape jumătate din populaţie vaccinată. La nivelul judeţelor, Clujul are un procent de vaccinare de 28% din populaţie, conform datelor Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Boc a declarat, într-o intervenţie la Digi24, că vrea să menţină entuziasmul populaţiei pentru vaccinare. 

Municipiul a coborât, după vaccinarea intensă, de la o rată de infectare de 8,01, la una de 1,98, fără carantină. „Direcţia este bună” a precizat primarul, „clujenii s-au comportat cu moderaţie”. Acesta spune că a participat la slujba de Paşte de la Catedrala Ortodoxă şi că acolo s-a purtat mască, iar oamenii vor putea reveni la normalitate dacă se menţine ridicată această direcţie a vaccinării.

El a accentuat din nou necesitatea de a-i convinge şi pe cetăţenii din mediul rural că este important să se vaccineze. „Suntem pe direcţia bună. Important este să nu facem paşi greşiţi de acum înainte”, a spus primarul Clujului. 

"Oameni buni, dacă vă vaccinaţi, viaţa voastră revine la normal foarte repede. De aceea şi evenimentele publice sau private, concerte, festivaluri, dar şi opere, teatre precum şi restaurante, hoteluri şi alte activităţi economice vor reveni încet, dar sigur la normalitate dacă menţinem această direcţie a vaccinării", a completat Emil Boc. 

Comenteaza