Epidemia de COVID: Trend ascendent în 30 de județe și în București/ Cum stă Clujul

Epidemia de COVID: Trend ascendent în 30 de județe și în București/ Cum stă Clujul

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 1.232 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19, numărul total al infectărilor depistate ajungând la 55.241.

În ceea ce privește săptămâna 27 iulie - 2 august, Institutul Naţional de Sănătate Publică precizează că 33,9% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere realizat pe baza datelor raportate până la 2 august, 36,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Bacău.

Totodată, se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19, faţă de săptămâna anterioară, în 30 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, unul din 14 cazuri a fost depistat la personal medical. 78,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% s-au înregistrat la bărbaţi.

În ceea ce privește decesele, aproape 95 % dintre cei care au murit  aveau comorbidităţi, adică şi alte boli - afecţiuni cardiovasculare, diabet, afecţiuni neurologice, afecţiuni renale, obezitate, afecţiuni pulmonare. 

Aproape 79% din decese au survenit la persoane cu vârsta de peste 60 de ani, iar 59% din decese au fost la bărbaţi. Procentele legate de decese sunt însă calculate din totalul deceselor înregistrate de la începutul pandemiei, adică peste 2.400. 

Situația epidemiologică la Cluj

În ultimele 24 de ore, la Cluj, au fost înregistrate 27 noi îmbolnăviri, cu 11 mai multe decât ieri, când au fost raportate 16 cazuri noi.

A crescut și numărul pacienților internați pe secțiile ATI, unde acum sunt 20 de paturi ocupate, cu 3 mai multe decât în urmă cu 24 de ore. 15 persoane dintre cele aflate la terapie intensivă provin din județul Cluj.

Până acum 678 de pacienți cu noul coronavirus au fost vindecați și externați din spitalele clujene, din care 534 din județul Cluj.

Numărul deceselor a rămas același, 38, dintre care 23 din județul Cluj. 

Cu cele 1.294 de cazuri confirmate, Clujul se situează pe locul 14 între județe (fără București). În această raportare sunt incluse toate cazurile depistate și tratate la Cluj-Napoca, inclusiv cele provenite din alte județe.

Comenteaza