Epidemia de rujeolă continuă: Peste 100 de cazuri, confirmate în ultima săptămână

Epidemia de rujeolă continuă: Peste 100 de cazuri, confirmate în ultima săptămână
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeola raportate în Romania, de la debutul epidemiei, a ajuns la 10.423, în ultima saptămână fiind înregistrate 116 noi cazuri confirmate.

Conform datelor CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 10.423, din care 38 de decese.
"Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din judeţul Suceava", informează CNSCBT.
În ultima săptămână au fost înregistrate 116 de cazuri noi de rujeolă, din care câte 22 de cazuri s-au înregistrat în Iaşi şi Prahova, 13 în Vaslui, 9 în Neamţ, câte 7 în Bacău, Brăila şi Bucureşti, câte 5 în Botoşani, Olt şi Suceava, 4 în Galaţi, 3 în Braşov, câte 2 în Argeş, Călăraşi şi Dâmboviţa şi unul în Ialomiţa.
Peste 9.960 de cazuri de îmbolnăvire s-au înrgistrat la persoane care nu s-au vaccinat, 343 la persoane care au primit o singură doză de vaccin şi 113 la persoane care au primit două doze de vaccin. Cele mai multe cazuri, peste 4.000, au apărut la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani.

Comenteaza