Epidemie de gripă | Doze de vaccin antigripal insuficiente la Cluj

Epidemie de gripă | Doze de vaccin antigripal insuficiente la Cluj

După ce în România a fost decretată epidemie de gripă, numărul celor care doresc să se vaccineze antigripal a crescut, însă medicii de familie nu au doze suficiente.

Anunțul Ministerului Sănătății că numărul de cazuri de îmbolnăviri cu gripă este atât de mare încât a fost declarată epidemie i-a făcut pe mulți să conștientizeze mai mult riscul la care sunt expuși în această perioadă şi să apeleze la vaccinarea antigripală, principalul mod în care ne putem proteja.

Directorul DSP Cluj, doctorul Mihai Moisescu-Goia, a precizat că la cabinetele medicilor de familie din se mai află doar 2.000 de doze, dar DSP a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea acestora cu încă 1.400.

"Necesarul pentru judeţul Cluj este de 52.000 de doze. În august am primit peste 41.000 de doze, cu mult peste anul trecut, însă acum, în teritoriu mai sunt sub 2.000 la medicii de familie", a declarat Moisescu, miercuri, pentru Ziua de Cluj.

Medicul a mai precizat că DSP a cerut Ministerului Sănătăţii încă 1.400 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor medicilor de familie din teritoriu imediat ce vor fi livrate.

De la începutul lunii ianuarie, în judeţul Cluj, s-au înregistrat peste 100 de cazuri de gripă, iar două persoane, care erau internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI), au murit. De asemenea, numărul pacienților care se adresează zilnic camerelor de gardă din unităţile medicale este în continuă creştere.

"Vaccinarea rămâne şi în perioada următoare soluţia pentru prevenirea imbolnavirilor. Specialiştii estimează ca circulaţia intensă a virusului se va menţine şi în luna februarie", se arat[ ]ntr-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că a comandat suplimentar un număr de 30.000 de vaccinuri pentru populaţia cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze.

Potrivit comunicatului menţionat, din cele 1,3 milioane doze achiziţionate iniţial, mai sunt aproximativ 12.000 de doze.

Numărul deceselor provocate de gripă, în acest sezon, a ajuns la 58.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza