Epidemie de gripă | Inspectoratul Şcolar Cluj: Sute de viroze, dar niciun caz de gripă

Epidemie de gripă | Inspectoratul Şcolar Cluj: Sute de viroze, dar niciun caz de gripă

În România a fost declarată epidemie de gripă, iar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că inspectoratele şcolare, împreună cu direcţiile de sănătate publică, pot lua decizia suspendării cursurilor, acolo unde absenteismul din cauza gripei depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală.

Şeful Inspectoratului Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că în şcolile din judeţ nu a fost raportat niciun caz de gripă, ci doar de viroze respiratorii.

“Nu au fost raportate cazuri de gripă în şcolile din judeţ, ci doar infecţii respiratorii. Luni au fost raportate peste 300 de viroze respiratorii, iar marţi 268. Vorbim de cele 217 şcoli din judeţ. Noi monitorizăm absenţele, iar în funcţie de acestea, vom stabili dacă este cazul să luăm măsuri”, a spus Cuibus.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi zeci de decese din cauza bolii. Pintea a mai spus că numărul cazurilor de îmbolnăviri în şcoli, în prima săptămână, în momentul în care a luat decizia de a transmite Ministerului Educaţiei rugămintea să suspende cursurile  25 ianuarie), a fost de 5.824, iar în următoarea săptămână, exceptând zilele libere, 4.700.

 

Comenteaza