Epidemiolog: Dacă 80-90% dintre oameni ar purta mască, transmiterea s-ar reduce cu 90% și nu am mai avea probleme

Epidemiolog: Dacă 80-90% dintre oameni ar purta mască, transmiterea s-ar reduce cu 90% și nu am mai avea probleme

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a afirmat că transmiterea virusului s-ar reduce cu 90% și nu am mai avea probleme în cazul în care marea majoritate a oamenilor ar purta masca de protecție.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Dacă fiecare ar face la fel sau marea majoritate - 80% - 90% - ar face la fel, cu siguranță că rezultatul ar fi altul", este concluzia epidemiologului. Cu cât punem capăt acestei infecții mai repede, cu atât vom fi feriți de niște schimbări care se pot produce în timp, pentru că mutațiile sunt caracteristice la virusuri care pot să ne încurce lucrurile. Până la urmă, unii oameni respectă regulile, alții nu" a precizat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie pentru HotNews.ro.

Medicul Emilian Popovic a spus și că în perioada următoare, există o dublă motivație pentru respectarea restricțiilor - scăderea presiunii pe sistemul medical și sărbători de iarnă cât mai aproape de normalitate.

"Avem motivația aceasta, de a scădea presiunea pe sistemul de sănătate și în special pe personalul acestui sistem, care va trebui să rezolve problemele de sănătate încă cel puțin 5 luni de acum încolo. Așadar, este normal să ne gândim și la ei, la personalul care salvează vieți în spitale, la sănătate în primul rând, la viață. Iar a doua motivație: ne dorim să petrecem sărbătorile de iarnă în condiții cât mai aproape de normalitate, atât cât se va putea. Atunci, haideți să facem tot ceea ce este posibil ca să ajungem în preajma sărbătorilor de iarnă, înspre luna decembrie, cu niște indicatori buni pentru a putea să ne bucurăm de ceea ce urmează!", este mesajul vicepreședintelui Societății Române de Epidemiologie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza