"Este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii"- INSP, apel la vaccinarea celor mici împotriva celor 11 boli cuprinse în CNV

"Este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii"-  INSP, apel la vaccinarea celor mici împotriva celor 11 boli cuprinse în CNV

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) face un nou apel la vaccinarea copiilor, explicând că în Calendarul Naţional de Vaccinare sunt prevăzute vaccinuri care protejează împotriva a 11 boli.

Calendarul Naţional de Vaccinare prevede vaccinuri pentru 11 boli.

”Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B, etc. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va şti să reacţioneze, să lupte împotriva infecţiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid şi eficient boala”, transmit reprezentanții INSP.

Aceştia atrag atenţia că, prin vaccinare, se asigură atât binele propriului copil, cât şi al comunităţii.

”Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obţine imunitatea de grup, situaţie în care bolile nu se mai pot răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta”, explică specialiştii.

Comenteaza