"Este o zi istorică pentru Cluj. Vaccinarea e gratuită, sigură, voluntară și necondiționată"

"Este o zi istorică pentru Cluj. Vaccinarea e gratuită, sigură, voluntară și necondiționată"

Programarea pentru vaccinarea populației împotriva coronavirusului se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

"Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineață a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de boli infecțioase din țară, aflate în prima linie. 

În județul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost Violeta Briciu - director medical, urmată de 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Acesta reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an.

Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată. Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie".

Următoarele etape ale vaccinării la Cluj

După încheierea fazei 0 se va intra în faza 1 cu personalul medical din județul Cluj - 12.500 de persoane vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale. Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, în total 132.000 de persoane în județ care vor fi vaccinate dacă își exprimă această dorință. Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza 2 vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de persoane.

Comenteaza