News alert Etapa a III-a a campaniei de vaccinare ar putea începe mai devreme. Anunțul premierului Cîțu

Etapa a III-a a campaniei de vaccinare ar putea începe mai devreme. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat că a cerut preşedintelui CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme, având în vedere că în luna martie România va primi o cantitate mai mare de vaccinuri faţă de cea anticipată iniţial.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm", a declarat Florin Cîţu, luni, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

Premierul a spus că a cerut ca în zonele în care sunt cazuri multe de infectare și sunt locuri libere pentru vaccinare să se permită programarea și a persoanelor din etapa a treia cât mai curând.

"Am cerut ca în zonele care sunt carantinate sau în care sunt multe cazuri am cerut să se permită vaccinarea și celor din etapa a treia, dacă cei care sunt în etapa întâi sau a doua nu vor să se vaccineze. (...) E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la Ministerul Sănătății și de la dr. Valeriu Gheorghiță, ca atunci când sunt locuri libere să putem să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze", a mai spus Cîțu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marțea trecută, într-o conferință de presă, că lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-Covid-19 pentru populația generală va fi disponibilă pe platforma de programări din 15 martie, iar persoanele care se vor înscrie vor fi anunţate în momentul în care apare un loc liber şi vor avea la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma programarea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza