Europa este acum un epicentru al pandemiei

Europa este acum un epicentru al pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că terapiile intensive sunt pline în Europa şi SUA. „Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei", spune Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Numărul celor infectaţi cu Covid-19 continuă să crească în lume. Săptămâna trecută a existat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 raportate până acum, arată Mediafax.

„Multe ţări din emisfera nordică înregistrează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi internărilor. Unităţile de terapie intensivă îşi ating capacitatea maximă în unele locuri, în special în Europa şi America de Nord", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Agenţiei ANSA. „Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei", a adăugat el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că nimeni nu doreşte mai multe restricţii, dar pentru evitarea acestora trebuie ca fiecare să îşi facă partea de datorie.

„Nu putem avea redresarea economică pe care o dorim şi să ne trăim viaţa aşa cum am făcut-o înainte de pandemie. Ne putem ţine copiii la şcoală, putem menţine afacerile deschise, putem păstra mijloace de trai. Dar cu toţii trebuie să facem compromisuri şi sacrificii", a adăugat directorul general al OMS.

Comenteaza