Explozie de cazuri de gripă în ultima săptămână. De aproape 6 ori mai multe decât în sezonul precedent

Explozie de cazuri de gripă în ultima săptămână. De aproape 6 ori mai multe decât în sezonul precedent

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează că numărul cazurilor de gripă clinică, înregistrate în săptămâna 17 - 23 februarie, a fost de 5,8 mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Activitatea gripală a avut un trend usor crescător, menținându-se în continuare la o intensitate înaltă și cu o extindere națională. Au fost raportate la nivel național 8004 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, în creștere față de cele raportate în săptămâna precedentă (6.601)”, se arată în raportul CNSCBT. 

Conform sursei citate, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 156.508, cu 57.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (99.601).

Partea bună este că numărul deceselor cauzate de gripă este de peste 3 ori mai mic decât anul trecut.

”De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 47 decese confirmate cu virus gripal, din care 34 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 tip A, subtip H3, 14 tip A, 3 tip B și 2 coinfectii de AH3+B. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 154 decese confirmate cu virus gripal (de 3,3 ori mai multe decât în actualul sezon)”, informează sursa citată.

Comenteaza