Rudele unor pacienți COVID în stare gravă refuză transferul în Germania, pe motiv că bolnavii vor fi supuși unor experimente

Rudele unor pacienți COVID în stare gravă refuză transferul în Germania, pe motiv că bolnavii vor fi supuși unor experimente
| Foto: Aleph News

În România sistemul medical e strivit sub povara creşterii numărului de pacienţi COVID în stare gravă. Locurile ATI au fost suplimentate la maxim pentru pacienţii aflaţi în stare gravă, iar unii români au fost transferaţi la clinici din afara ţării pentru îngrijire. 

Numărul celor care au fost transferați în Germania a ajuns la 18, iar oficialii români iau în calcul să ceară ajutor în continuare și altor state, căci situația din spitalele românești este în continuare critică. Dar teoriile conspiraţioniste îşi fac loc şi aici, unii români ajungând să creadă că transferul pacienţilor COVID în străinătate ar implica experimente făcute pe bolnavi.  

Un Airbus al Forțelor Aeriene Germane are aparatură medicală de ultimă generație. Este un spital zburător și reprezintă singura salvare pentru 6 pacienți în stare gravă. Au fost aleși pentru transfer de o echipă de medici din Germania. În România, n-ar fi avut multe șanse de supraviețuire. Nu aveau loc în secțiile ATI, așa că au fost intubați la Urgențe.

Medicii germani au fost șocați că familiile unor pacienți români, în stare gravă, au refuzat ajutorul. Motivul este unul ireal: rudele se temeau că cei dragi vor fi supuși unor experimente, a transmis digi24.ro

"Am depus jurământul lui Hipocrate, o să-l respectăm în orice situație. Pe noi ne interesează să facem pacienții bine, nu vrem să le facem rău. Noi am venit aici să îi ajutăm. Nici noi, nici cei din Germania, colegii noștri, nu avem de gând să le facem vreun rău", a declarat Roland Mettin, medic militar german.

Până acum, 73 de bolnavi au ajuns în spitale din străinătate. Patru țări au primit pacienții români: Ungaria, Austria, Polonia și Germania.

 

Comenteaza