Fără bani pentru medicamente în farmaciile din Cluj VIDEO

Fără bani pentru medicamente în farmaciile din Cluj VIDEO
Lipsa unui buget definitivat al sănătăţii şi schimbarea ministrului de resort au afectat vistieria Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate. La sfârşitul lunii martie banii au ajuns doar pentru decontarea parţială a reţetelor compensate şi gratuite aferente lunii noiembrie 2013. aşa că, acum, farmaciştii riscă să fie penalizaţi de furnizorii de medicamente.

În judeţul Cluj, de exemplu, farmaciştii s-au trezit la sfârşitul lunii trecute că primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate doar pentru o parte dintre facturile care trebuiau plătite. Aceştia spun că dacă întârzierea trece de 2 săptămâni, s-ar putea ajunge la un blocaj în farmacii. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj explică în materialul video care e situaţia

Dacă farmaciile ajung să sisteze eliberarea de medicamente compensate sau gratuite, primii afectaţi ar fi pensionarii, care merg lună de lună cu reţetele în mână după medicamente.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Cluj spun că situaţia va fi remediată pe parcursul acestei luni.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în farmaciile din judeţele Constanţa şi Dâmboviţa, unde au fost decontate doar 8 procente din reţetele compensate şi gratuite.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza