Floarea MIRACULOASĂ, mai prețioasă ca AURUL: combate CANCERUL, încetinește ALZHEIMERUL și SCLEROZA MULTIPLĂ, protejează FICATUL

Floarea MIRACULOASĂ, mai prețioasă ca AURUL: combate CANCERUL, încetinește ALZHEIMERUL și SCLEROZA MULTIPLĂ, protejează FICATUL
Exotică și extrem de eficientă, această plantă poate fi utilă ca praf, dar şi ca infuzie sau tinctură. Are puternice proprietăți terapeutice, studiile arătând că mai mulţi pacienţi au scăpat de cancerul de piele datorită ei.

Sofranul indian (curcuma, turmeric) este cultivat în țări din sudul Asiei (India, China etc.) și nu numai. Această plantă nu se înmulțește prin semințe, ci prin rizomi, rizomi care sunt recoltați, fierți, uscați în cuptoare și măcinați.

Din ei este produsă o pudră galben-portocalie, utilizată ca ingredient în bucătărie, ca și colorant alimentar, dar și în medicină. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietăți mari de boli.

Combate cancerul

Este antitumoral: încetinește proliferarea și răspândirea celulelor canceroase și induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase). De asemenea, șofranul indian blochează cinazele care sunt răspunzătoare pentru multiplicarea necontrolată a celulelor canceroase. El poate fi folosit în tumorile de sân, de colon, ficat, piele, oase, plămâni, și în cazul pacienților cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, șofranul a ajutat în cazul celor cu cancer de piele, făcându-l să se autodistrugă prin apoptoză.

Protejează sistemul nervos

Șofranul Indian are rol neuroprotector: previne sau încetinește maladia Alzheimer, încetinește sau oprește evoluția sclerozei multiple, protejează impotriva leziunilor oxidative și inflamatorii.

Unul din cei mai puternici antioxidanti

Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decât Vitamina E) și imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic și antibacterian.

Reduce inflamațiile

Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamațiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile în cazul contuziilor, entorselor, reumatismului - previne sau tratatează artrita).

Protejează inima, scade colesterolul

Șofranul indian ajută la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grăsime care obstructionează fluxul sangvin în artere și provoacă atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arată că, luat o dată cu masa, șofranul are un efect suprinzător: "grupează" sursele de colesterol din mâncare și le face imposibil de absorbit.

Detoxifiant și protector al ficatului

Curcuminul este un puternic detoxifiant al organismului. El protejează ficatul (este adjuvant în steatozele hepatice, incter etc.), plămânii și rinichii (restabilește funcțiile și previne leziunile).

Ajută în tratarea cataractei

Cataracta este o boală care atacă ochiul. Ea se manifestă prin opacifierea cristalinului, fapt ce duce la orbire. Șofranul indian ajută la încetinirea procesului de opacifiere prin acțiunea sa antioxidantă.

Trateaza dermatitele și psoriaziul

Șofranul indian ajută în tratarea problemelor dermatologice multiple. Se face o pastă care se aplică pe răni deschise sau pe alte afecțiuni precum acneea, psoriazisul, dermatitele, eczemele etc. 

Stimulator al metabolismului

Un metabolism rapid poate fi menținut printr-o bună digestie. Potrivit noilor cercetări, șofranul stimulează secreția de bilă, ajutând astfel la o bună digestie și la accelerarea metabolismului.

Adjuvant în infecțiile urinare

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antibacteriene, șofranul ajută la tratarea infecțiilor urinare distrugând bacteriile și reducând inflamația.

Antigripal

Tot datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale și antioxidante, șofranul indian este un remediu bun în sezonul rece. El previne și tratează răcelile, virozele și gripele.

Capsulele de șofran indian se procură din farmaciile naturiste. În funcție de afecțiunile de care pacientul suferă, se administrează o doză corespunzatoare (potrivit prospectului).

Tratament naturist în bolile digestive

Șofranul ajută în cazul bolilor digestive, infecțiilor cu bacteria Helicobacter pylori, Salmonella typhy etc., în constipații, gastrite, colite etc. și împiedică formarea adenoamelor intestinale.

Contraindicații și precauții: folosită în cantități mari, pudra de șofran poate produce iritație gastrică, iar în zonele în care se folosește în mod tradițional la condimentarea alimentelor incidența ulcerului gatric este mult mai frecventă; persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauție (și sub indicația medicului) acest produs.

Comenteaza