Focar de coronavirus într-un oraș din Austria. 99 de români, confirmaţi pozitiv

Focar de coronavirus într-un oraș din Austria. 99 de români, confirmaţi pozitiv

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu noul coronavirus în oraşul austriac Linz.

MAE a menţionat că niciuna dintre persoanele diagnosticate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

MAE, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iulie, în mass-media locale, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare.

Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, arată sursa citată.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027.

loading...
Comenteaza