Focar de COVID-19 la o mănăstire. 9 măicuțe, izolate în chilii, 2 internate

Focar de COVID-19 la o mănăstire. 9 măicuțe, izolate în chilii, 2 internate
| Foto: Lucian Muntean - Mediafax

Valul patru de COVID-19 aduce noi restricţii în mai multe localităţi din ţară, pe măsură ce rata de infectare depăşeşte 2 la mia de locuitori. Clujul are o localitate care a depăşit 5,5. 

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat în mănăstirea Galata din Iași. Nouă măicuțe au fost confirmate cu COVID-19. Pe de altă parte, marți încep restricții în 2 comune, în care incidența a depășit 2 la mia de locuitori.

Conform oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Iași, a apărut un focar COVID-19 în judeţ, la Mănăstirea Galata. Măicuțele infectate cu COVID-19 sunt izolate în chilii, însă pentru două dintre ele a fost necesară internarea la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

„Carantinații nu au voie să intre în contact cu enoriașii și nici să părăsească mănăstirea. Supravegherea medicală este realizată de către asistenta medicală și medicul de familie”, transmite Direcţia de Sănătate Publică Iași citată de alephnews.ro.

Şi în judeţul Cluj o localitate a intrat în scenariul roşu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a impus restricții în comuna Mărgău, unde rata infectărilor cu noul coronavirus a ajuns luni la 5,58 cazuri la mia de locuitori.

Comenteaza