Fondatorul BioNTech spune că pandemia va fi sub control în majoritatea ţărilor europene. Când crede că se va întâmpla asta

Fondatorul BioNTech spune că pandemia va fi sub control în majoritatea ţărilor europene. Când crede că se va întâmpla asta
| Foto: Profimedia

Fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului aprobate pentru utilizare, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda campaniilor lente de vaccinare din unele state, notează Reuters, citați de Mediafax.

Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza intaârierilor la livrarea vaccinurilor, care lasă blocul scu mult în urmă unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel. Ugur Sahin s-a declarat optimist şi a spus că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil ca 70% dintre germani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va mai pune puţine probleme. "În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii," a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag. "Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria."

Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza