FRUCTUL DIVIN al asiaticilor, REMEDIU NATURAL pentru BOLILE NECRUŢĂTOARE

FRUCTUL DIVIN al asiaticilor, REMEDIU NATURAL pentru BOLILE NECRUŢĂTOARE
Puţin cunoscut la noi în ţară, acest fruct "divin" care, de la depărtare, poate fi confundat cu banala roşie, este un adevărat izvor de energie, o fântână a tinereţii, dar şi un aliat de neînvins împotriva maladiilor ce atentează la sănătatea fiecăruia.

De culoare portocalie, nativ din China şi cultivat cu preponderenţă în ţările asiatice, kaki-ul, cunoscut şi sub numele de hurma, persimmon sau sharon, are un gust exotic, dulceag şi parfumat. Copt bine, gustul său pare a fi o combinaţie între piersică, dovleac copt şi tradafir.

Fructul este bogat, printre altele, în magneziu, sodiu, fier, zinc şi potasiu, fiind astfel indicat şi pentru persoanele gravide. De asemenea, are un conţinut ridicat de vitamina A, complexul B, P şi C.

Previne ateroscleroza

Datorită conţinutului la fel de ridicat în antioxidanţi ca ceaiul verde, kaki-ul contribuie la prevenirea aterosclerozei, ajutând în reducerea stresului oxidativ. De asemenea, este bogat în carbohidraţi, nutrienţi ce au rolul de a hrăni muşchiul inimii.

Previne degenerescenţa maculară

Conţinutul ridicat de vitamina A şi de betacaroten aduc numersoase beneficii vederii umane. Consumat regulat, previne împotriva degenerescenţei maculare şi a cataractei.

Combate depresia

Deşi este un fruct dulce, este plin de glucide bune, ce au rolul de a stimula activitatea creierului, oferind energie şi ajutând la combaterea depresiei.

Întăreşte imunitatea

Abundenţa de vitamine şi minerale din acest delicios fruct ajută la creşterea imunităţii, fiind indicat în perioadele de primăvară şi toamnă. Consumul său ajută în pervenirea apariţiei bolilor de sezon şi a virozelor respiratorii.

Ameliorează durerile de stomac

Parte din familia alimentelor alcaline, scade aciditatea gastrică, respectiv cea a sângelui, reglând astfel activităţile metabolismului.

Previne apariţia cancerului

Nutriţioniştii includ frecvent fructul kaki pe lista alimentelor recomandate pentru preveniţia cancerului, în mare parte datorită conţinutului de nutrienţi care ajută la combaterea stresului oxidativ.

Alungă oboseala

Fiind bogat în nutrienţi care refac depozitele energetice ale organismului şi stimulează activitatea creierului, este recomandat în perioadele de suprasolictare intelectuală şi în cele de convalescenţă, alungând starea de oboseală şi având efecte revigorante.

Întinereşte pielea

Kaki-ul este extrem de des utilizat în tratamentele cosmetice şi în cele naturiste, conţinutul bogat de vitamine şi minerale transformându-l într-un elixir al tinereţii. Este indicat în mod deosebit pentru cei care au pielea uscata, arsă de soare, ridată sau cu fermitatea pierdută.

 

Comenteaza