Fructul VEDETĂ: previne ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ şi MALFORMAŢIILE CONGENITALE, protejează OCHII şi IMUNITATEA

Fructul VEDETĂ: previne ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ şi MALFORMAŢIILE CONGENITALE, protejează OCHII şi IMUNITATEA
Proaspăt, în îngheţată sau în deserturi, acest fruct este fără indoială un star al zilelor toride de vară. Unde mai pui că este şi un protector al organismului!

Pepenele galben, originar din Iran, India şi Africa, a fost primul fruct cultivat în Iran, în urmă cu circa 5000 de ani, în timp ce în Egipt şi în Grecia a fost cultivat de acum 4000 de ani.  

Cu un conţinut de 90% apă, plin de albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belşug şi potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice.

Menţine sănătatea musculară şi gastrointestinală

Datorită conţinutului de potasiu, acest fruct contribuie la menţinerea sănătăţii musculare, la reglarea contracţiilor cardiace şi la controlul tensiunii arteriale. De asemenea, potasiul este esenţial pentru funcţionarea normală a tractului intestinal.

Previne malformaţiile congenitale

Pepenele galben este o sursa excelenta de acid folic, necesar pentru dezvoltarea celulară şi menţinerea sănătăţii celulelor corpului, dar şi pentru prevenirea malformaţiilor congenitale. Astfel, consumul său este recomandat femeilor însărcinate.

Protejează ochii

Bogat în luteină şi zeaxantină, pepenele galben ajută la prevenirea degenerescenţei maculare, şi a cataractei.

Reduce riscul apariţiei cancerului

Flavonoizii conţinuţi de pepenele galben au capacitatea de a proteja celulele şi alte structuri fiziologice de radicalii liberi. Acest proces benefic reduce considerabil riscul de dezvoltare a cancerului de colon, de prostată, mamar, endometrial, pulmonar şi pancreatic.

Previne îmbătrânirea prematură

Pepenele galben furnizează o cantitate importantă de vitamina C, care menţine sănătatea sistemului imunitar puternic şi ajută la formarea colagenului, proteină folosită de organism pentru formarea ţesutului cutanat, a tendoanelor, a ligamentelor şi a vaselor de sânge. Vitamina C este şi un antioxidant performant, care blochează procesele oxidative create de radicalii liber la nivel celular.

Ajută la slăbit

Pepenele galben poate fi oricând consumat în cadrul unei diete de slăbit, datorită conţinutului foarte redus de calorii, dar şi a senzaţiei de saţietate pe care o provoacă rapid.

Comenteaza