Germania avertizează: Valul 4 va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea

Germania avertizează: Valul 4 va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea

Autorităţile sanitare germane avertizează că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare ''fulminantă'' în luna octombrie dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate.

Avertismentul vine în condițiile în care, până în prezent două treimi din populaţia germană a fost vaccinată anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză.

Până în prezent două treimi din populaţia germană fiind vaccinată anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză.

''Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă'', a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluţia pandemiei COVID-19 în Germania arată că ''vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică'' şi a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este ''oportunitatea noastră de a termina cu pandemia''.

În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puţin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, iar procentul celor vaccinaţi cu schema completă este de 61,6%.

''Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi'', a remarcat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul german al sănătăţii Jens Spahn.

Germania, ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese asociate acestei boli.

România, pe penultimul loc la vaccinări în Europa

Până în prezent, acoperirea vaccinală în România e sub 30%. În urmă cu câteva zile, pe primele locuri, în Europa, la numărul de persoane vaccinate, se afla Portugalia (86%), urmată de Malta (81%), Spania (79%) și Danemarca (76%).

Pe ultimele patru locuri din clasamentul care cuprinde în total 27 de țări se aflau Slovacia (44%), Croația (43%), România (28%) și Bulgaria (16%).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza