Germania se pregătește să introducă vaccinarea obligatorie/ Restricții suplimentare pentru nevaccinați

Germania se pregătește să introducă vaccinarea obligatorie/ Restricții suplimentare pentru nevaccinați

Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni obligatorie în Germania din februarie, a anunțat cancelarul german Angela Merkel.

Vaccinarea în Germania ar putea deveni obligatorie din februarie, dacă Parlamentul german se va pronunţa, până la sfârşitul anului, în acest sens, a spus Merkel.

De asemenea, Germania va impune restricții suplimentare pentru persoanele nevaccinate – ceea ce mass-media locală descrie drept un „lockdown pentru cei nevaccinați”.

Astfel, persoanele neimunizate nu vor putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, a precizat Angela Merkel, conform The Guardian.

Discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag, a mai anunțat cancelarul.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate”, a adăugat Angela Merkel.

Situația COVID-19 este „foarte gravă”, a avertizat Merkel, cu cazuri la niveluri foarte ridicate și o rată a vaccinării încă scăzută în Germania, în comparație cu mai multe state europene.

Austria a devenit prima țară din UE care a impus vaccinarea obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că va face vaccinurile obligatorii pentru persoanele de peste 60 de ani.

Merkel și succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-au întâlnit astăzi cu liderii regionali germani pentru a conveni asupra unei căi de urmat pentru țară.

Germania a exclus până acum varianta de impunere a vaccinării, dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultima perioadă, după ce în ţară a creascut numărul de infectări.

Comenteaza