Gheorghiţă: Copiii cu boli asociate au un risc crescut de 12 ori de a fi spitalizaţi cu COVID şi 19 ori mai mare de a ajunge la ATI

Gheorghiţă: Copiii cu boli asociate au un risc crescut de 12 ori de a fi spitalizaţi cu COVID şi 19 ori mai mare de a ajunge la ATI

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că tinerii şi copiii au un risc mai mic de a face o formă severă de coronavirus, dar crește mult în cazul celor cu boli asociate.

”Cei tineri, copiii în general, au un risc parte mic de a face o formă severă de boală (...) Impactul este semnificativ mai mic decât la populaţia adultă, dar nu este zero. Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 nu reprezintă un substitut pentru vaccinarea adulţilor şi pentru vaccinarea populaţiei vulnerabile, dar este un pas înainte”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiță, marți, într-o dezbatere privind vaccinarea copiilor. 

Acesta a precizat că indicaţia de vaccinare se adresează celor vulnerabili, copiilor care au afecţiuni cronice.  

Copiii cu boli asociate au un risc crescut de 12 ori de a fi spitalizaţi şi un risc mai mare de 19 ori de a ajunge la ATI, mai ales când există mai multe comorbidităţi. 

”Indicaţia fermă de vaccinare este adresată celor care se cunosc cu afecţiuni cronice, care-i predispun la forme severe de îmbolnăvire (...) cei care locuiesc cu persoane vulnerabile să dezvolte forme severe. Şi copiii aparent sănătoşi pot să dezvolte, rarisim, dar pot să dezvolte forme grave”, a mai spus coordonatorul CNCAV.  

Comenteaza