Gheorghiţă: Educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu pentru ca vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate

Gheorghiţă: Educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu pentru ca vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate

Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, că educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, astfel încât vaccinarea să fie percepută ca "un act de normalitate".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Cred că o lecţie importantă a pandemiei este că avem nevoie de nişte programe de prevenţie extrem de bine puse la punct, care să fie sustenabile şi care să creeze o perspectivă, şi educaţia sanitară (...) trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, pentru că vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate şi nimic altceva, nimic ieşit din comun. Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special", a afirmat Gheorghiță, la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei "Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea", organizată de Grupul de presă Bursa, potrivit Agerpres.

Şeful CNCAV a subliniat că vaccinarea este "un lucru normal", care protejează faţă de boli. "Vaccinarea de decenii încoace este măsura considerată cost-eficientă, care poate să salveze mii şi milioane de vieţi", a explicat medicul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza