Gheorghiță: Urmează vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani

Gheorghiță: Urmează vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că se așteaptă ca în următoarele două luni să fie acordată autorizația pentru vaccinarea anti-COVID a grupei de vârstă 12-15 ani.

Concernul americano-german Pfizer/BioNTech a anunțat miercuri că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficiență de 100 la sută în cazul copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani. Pfizer/BioNTech speră să înceapă vaccinarea acestei grupe de vârstă înainte de noul an școlar. În paralel, a început un studiu și pentru grupa de vârstă 6 luni - 11 ani. 

"Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune. Ne așteptăm ca în următoarele două luni atât FDA (agenția americană pentru medicamente), cât și agenția europeană a medicamentului să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani", a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24

Comenteaza