Gheorghiţă: Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, cât se poate de clară. Varianta Delta va deveni dominantă

Gheorghiţă: Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, cât se poate de clară. Varianta Delta va deveni dominantă

Medicul Valeriu Gheorghiţă consideră că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, este clară, menţionând că este foarte probabil ca varianta Delta a coronavirusului să devină dominantă.

Valeriu Gheorghiţă a spus că este nevoie de o mai bună parcurgere a localităţilor din țară cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, precizând că perspectiva unui noi val de îmbolnăviri din toamnă este cât se poate de clară. 
 
“Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea, repet, prin fiecare localitate în parte pentru că perspectiva unui noi val de îmbolnăviri în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă şi din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care evident îşi doresc să se vaccineze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Comenteaza