Gheorghiță: Vaccinul antigripal și serul anti-COVID pot fi administrate simultan de către medicul de familie

Gheorghiță: Vaccinul antigripal și serul anti-COVID pot fi administrate simultan de către medicul de familie

Medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vaccinul antigripal poate fi administrat în același timp cu serul anti-COVID-19. 

Valeriu Gheorghiță a anunțat că se vor cumpăra două milioane de doze de vaccin antigripal, iar majoritatea vor ajunge în cabinetele medicilor de familie.

„Ne-am dori ca și colegii noștri din rețeaua de medicină de familie care vaccinează antigripal, dar nu vaccinează anti-COVID (…) să solicite și vaccin împotriva COVID-19, pentru că ele se pot administra simultan. (…) O persoană care dorește să se vaccineze antigripal, dacă este în acea categorie de risc, poate să beneficieze și de vaccinarea COVID-19 simultan, în brațe diferite, fără absolut nicio problemă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune, potrivit Ro Health Review.

Medicul a subliniat și că măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, adică distanțarea și folosirea măștii de protecție, ne ajută să ne ferim și de gripă.

„Răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID-19 nu ne protejează față de o infecție gripală. Ne protejează în schimb respectarea celorlalte măsuri – masca, distanțarea, evitarea zonelor supraaglomerate – lucruri care s-au văzut și la începutul pandemiei, când eram în sezon epidemic de gripă. După implementarea măsurilor de prevenție, au scăzut două boli în care noi eram în plină epidemie: rujeola și gripa sezonieră. Persoanele vulnerabile, persoanele la risc trebuie să beneficieze și de vaccinarea antigripală”, a mai spus Gheorghiță.

Comenteaza