Gravidă în luna a noua cu test COVID fals-pozitiv. Experienţă de coşmar

Gravidă în luna a noua cu test COVID fals-pozitiv. Experienţă de coşmar
| Foto: Facebook

O tânără din oraşul argeşean Topoloveni, ce a născut în urmă cu aproape două săptămâni, a povestit pe pagina sa de Facebook experienţa îngrozitoare prin care a trecut în două spitale din Argeş din cauza unui test COVID-19 fals-pozitiv.

O viitoare mămică, gravidă în luna a noua, şi-a povestit experienţa cu sistemul de sănătate din România care ar fi insistat să o treateze pentru COVID-19, deşi era sănătoasă, cu un test fals-pozitiv.

Mihaela P. poveşteşte că în data de 11 iulie s-a prezentat la Spitalul din Mioveni cu mici contracţii. A fost examinată de medicul ei, care a hotărât în acel moment să o interneze pentru ca în ziua de luni, 13 iulie să îi facă operaţia de cezariană. Totuşi, înainte de internarea propriu-zisă a făcut testul pentre depistarea COVID-19. Surpriza urma să vină duminică, 12 iulie: rezultatul testului COVID era Pozitiv.

"Șoc, groază, şi disperare. Mă sună dr. meu şi îmi spune să stau liniştită că o să fiu transferată la Câmpulung că acolo este maternitate pentru gravidele cu COVID şi o să fiu tratată foarte bine... Vă daţi seama cum a picat această veste, am părinţii bolnavi, socrul la fel, străbunica de 80 ani pe care nu aş fi vrut să îi îmbolnăvesc. Mă gândeam la bebeluş că dacă nasc la Câmpulung nici măcar să îl văd nu mă lasă, avea să îl trimită la Mioveni sau la Piteşti, iar eu să îl iau când ies negativă....", mărturiseşte Mihaela.

Atunci a insistat foarte mult să repete testul şi cei de la spital nu au vrut, motivând că procedura este să îl repete doar peste 8 zile. S-a oferit să plătească încă un test, doar să îl facă repede. Însă nu a fost chip să poată beneficia de acel test la cerere, aşa că a fost transferată la Câmpulung.

Când a ajuns la Câmpulung a început disperarea cu adevărat. Tânăra spune că a fost "horror, exact ca într-un lagăr". A beneficiat de un control medical, iar apoi a fost pusă într-o cameră mizeră, unde a plâns în continuu. I se părea că trăieşte un coşmar, din care aştepta să se trezească...

Tânăra mămică a fost lăsată acolo fără alte întrebări, fără să vină cineva care să discute cu ea despre ce se va întâmpla mai departe în condiţiile în care ea, a 2 a zi, ar fi urmat să aducă un copil pe lume. Asistentele nu veneau decât dimineaţa şi seara ca să îi monitorizeze copilaşul, iar când punea întrebări despre medic i se răspundea că va veni.

După 3 zile de disperare a primit şi o veste bună şi anume ca doctorul ei a insistat să i se repete testul COVID. I s-au recoltat probe, iar după 10 ore a sosit rezultatul: Negativ. "În sfârşit am respirat uşurată, dar culmea trebuia să mai stau 48 ore, ca să îl repet din nou".

Între timp asistentele tot veneau cu tratament pentru COVID-19. Femeia se întreba pentru ce ar trebui să ia pastile dacă nu are simptome? Pentru ce? Însă asistenta spunea că rău nu îi pot face acele medicamente.

Apoi s-a trezit cu un telefon de la DSP ca să ia în evidenţă contacţii ei direcţi. Le-a spus că stă cu soţul, fata şi mama şi că merge des la socri. I s-a spus că nu îi interesează decât de soţ şi copil... Atunci femeia şi-a pus problema dacă nu sunt contacţi direcţi şi ceilalţi?

Tânăra mamă se întreabă dacă e normal să i se dea tratament pentru COVID dacă ea nu a avut simptome, iar răspunsul de la DSP a fost: "Cum doamnă să vi se dea tratament? V-a dat dr. tratament pentru COVID? Doamnă să refuzaţi tratamentul că nu e normal". Femeia e foarte dezamăgită şi spune că "poţi să mori cu zile în spitalele noastre".

Dupa toate astea, când a ieşit şi celălalt test Negativ, replica unui dr. a fost că undeva s-a produs o greşeală. Mihaela îi mulţumeşte lui Dumnezeu ca bebeşuşa ei a stat cuminte în burtică în tot acest timp, deoarece dacă ar fi născut acolo i s-ar fi părut că naşte într-o "cocină"...

"Aşa ceva nu mă gândeam să trăiesc vreodată. Pur şi simplu m-a marcat pe viaţă, şi vă spun sigur că nu sunt singura. Încă o fată venită tot de la Mioveni a fost pozitivă, iar mai apoi, miraculos negativă, iar alte 2 fete care erau în alt salon au ieşit negativ, plus fără simptome... Despre ce vorbim? Am ajuns să ne batem joc de viaţa unor tinere şi a unor bebeluşi? Ruşine să vă fie", îşi încheie Mihaela povestea de coşmar.

Comenteaza