Grecia a impus un termen limită pentru booster

Grecia a impus un termen limită pentru booster
| Foto: Getty Images

Persoanele care nu au primit doza a treia de vaccin anti-COVID până la data stabilită de autorități, nu vor putea avea acces îîn locurile rezervate persoanelor vaccinate.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat”, aa anunţat duminică ministrul grec al Sănătăţii Thanos Plevris, notează Le Figaro.

„Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a adăugat el. 

În Grecia există peste 7 milioane de persoane vaccinate dintr-un total de 11 milioane de locuitori. 

Mai mult de 3,9 milioane de persoane au primit a treia doză. În contextul creşterii numărului de infecţii din cauza variantei Omicron, guvernul a anunţat la 29 decembrie o nouă serie de restricţii între care interzicerea muzicii în baruri şi restaurante pentru a limita ieşirile pentru petreceri de Anul Nou, conform News.ro

Telemunca în sectoarele public şi privat a ajuns de la 20% la 50%. Masca de tip FFP2 sau două măşti chirurgicale purtate una peste alta au devenit obligatorii pentru personalul din sectorul restaurări şi pentru a merge la supermarketuri sau cu transportul în comun. 

Comenteaza