Grevă japoneză în spitalele clujene FOTO

Grevă japoneză în spitalele clujene FOTO
Peste 5.000 de medici şi asistente din spitalele clujene sunt, de astăzi, în grevă japoneză. Oamenii sunt nemulţumiţi de proasta finanţare a sistemului medical. Pe lângă creşterea salariilor, bugetarii din sistem solicită Ministerului Sănătăţii şi acordarea a 6% din produsul intern brut pentru sănătate.

„Toate unităţile medicale din Cluj participă la greva japoneză. Va fi un protest cu banderole tricolore, un simbol prin care ne manifestăm nemulţumirea faţă de proasta finanţare a sistemului de sănătate. Activitatea va continua în mod normal, dar vom purta acest semn distinctiv", a arătat preşedintele sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Greva japoneză se derulează pe parcursul a trei zile şi este organizată de Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar (CPSS). Protestul va fi urmat de o grevă de avertisment şi de o grevă generală, în luna noiembrie.

Potrivit membrilor din CPSS, pe 2 noiembrie, la Bucureşti va fi organizat un marş de protest. Sindicaliştii cer excluderea medicilor din sistemul bugetar, creşterea veniturilor medicilor, a salariilor medicilor rezidenţi, precum şi oprirea exodului medicilor în străinătate.

Comenteaza