Gripa a făcut alte trei victime

Gripa a făcut alte trei victime

Încă trei persoane au murit din cauza gripei.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit din cauza gripei, în Prahova, al doilea caz fiind înregistrat marţi. Ambele persoane erau nevaccinate antigripal şi aveau probleme cardiace.

Surse medicale au declarat corespondentului MEDIAFAX că primul deces a fost pe 21 ianuarie, iar al doilea marţi, fiind vorba despre o femeie de 65 de ani, respectiv un bărbat de 46 de ani. Cei doi au murit în spital.

Potrivit DSP Prahova, săptămâna trecută în Prahova au fost înregistrate 356 de cazuri de gripă.

În Bistriţa-Năsăud, un bărbat de 67 de ani a murit internat în spital din cauza gripei, fiind primul deces confirmat în judeţ.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Camelia Strungari, bărbatul de 67 de ani era internat în Secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Un pacient de 67 de ani din localitatea Livezile, în cazul căruia Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă (virus gripal tip A), a decedat, din păcate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Bărbatul s-a prezentat în data de 17 ianuarie la UPU cu insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie cronică obstructivă acutizată, frisoane, tuse seacă şi alte comorbidităţi. A fost internat la Secţia Pneumologie şi, întrucât starea sa s-a agavat, a fost transferat la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă, unde i-a fost administrat tratament antiviral şi terapie de monitorizare şi susţinere a funcţiilor vitale. Evoluţia stării sale de sănătate a fost nefavorabilă şi, din cauza insuficienţei multiple de organe, a decedat în data de 25 ianuarie”, se arată într-un comunicat transmis presei, marţi, de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Camelia Strungari.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în ultima săptămână în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate şapte noi cazuri de gripă printre care se numără şi doi copii, însă niciunul dintre pacienţi nu a avut nevoie de internare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza