Gripa a mai făcut 5 victime. Numărul deceselor se ridică la 23

Gripa a mai făcut 5 victime. Numărul deceselor se ridică la 23

Încă cinci persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor confirmate ajungând la 23, a informat, vineri, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Alte noi decese cauzate de gripă au fost confirmate vineri, 7 februarie 2020, de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, din jud. Sibiu, având condiții medicale
preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.
care a decedat în 26.01.2020.

O altă victimă este un bărbat în vârstă de 41 de ani, din jud. Constanța, având condiții medicale
preexistente și antecedente vaccinale necunoscute, confirmat cu virus gripal tip A,
subtip H3 - data decesului: 01.02.2020

În 05.02.2020 a decedat o femeie în vârstă de 44 de ani, din jud. Dolj, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Aceasta avea condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din jud. Ilfov, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Bărbatul a murit în miercuri, 06.02.2020.

Vineri 07.02.2020 a murit un bărbat în vârstă de 26 de ani, din jud. Prahova. Acesta avea condiții medicale preexistente, dar era nevaccinat anti-gripal. Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.


Joi, autorităţile au declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii, în ultima săptămână fiind raportate 7.022 de cazuri de gripă clinică în toată ţara, numărul fiind aproape dublu faţă de cazurile raportate săptămâna trecută.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza