Gripa ia avânt! Peste 240 de cazuri confirmate în România

Gripa ia avânt! Peste 240 de cazuri confirmate în România

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 243 cazuri de gripă și 3 decese, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 13 - 19 ianuarie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 81.646, cu 30% mai puţine faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar cu peste 11% mai mare faţă de săptămâna anterioară.

Au fost raportate la nivel naţional 1.389 de cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele în săptămâna similară din anul trecut.

De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 6 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 39 mai puține față de aceeași perioadă a sezonului precedent. 

Până în 19 ianuarie au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal, în condiţiile în care, în perioada similară din sezonul trecut, muriseră 34 de oameni.

De la începutul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripă, majoritatea în Argeş, Bucureşti şi Constanţa.

Totodată, până la finalul săptămânii trecute, au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Comenteaza