Guvernul adoptă Planul anti-cancer. Ciolacu: Toţi bolnavii sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament

Guvernul adoptă Planul anti-cancer. Ciolacu: Toţi bolnavii sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că Executivul adoptă Planul Naţional de Control al Cancerului, prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la terapia de ultimă generaţie.

"Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului naţional de control al cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici. Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament", a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a afirmat că "vor urma rapid măsurile pentru reorganizarea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii de cancer, precum şi standarde de calitate a îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică".

"Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni şi pe an", a precizat acesta.

Totodată, premierul a subliniat că apreciază colaborarea dintre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, echipa sa, comisiile de specialitate din domeniul oncologiei şi profesorul clujean Patriciu Achimaş-Cadariu.

"Este cu adevărat o muncă de echipă şi cred că aceasta este soluţia corectă", a evidenţiat Marcel Ciolacu.

Comenteaza