Halucinant! Aproape 100 de medici au sărit în apărarea doctoriței din Suceava care lua șpagă

Halucinant! Aproape 100 de medici au sărit în apărarea doctoriței din Suceava care lua șpagă
| Foto: pexels.com

Aproape 100 de medici de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava o susțin pe șefa Secției de Oncologie, care este cercetată penal pentru luare de mită în formă continuată.

Curtea de Apel Suceava au trimis-o pe Anca Ababnh Dumitrovici, în arest la domiciliu sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Magistrații spun că fapta ”are caracter penal, întrunind elementele de tipicitate ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată”. În motivarea de la Curtea de Apel Suceava se mai arată că ”atențiile” către medici sunt o practică uzuală, asta în ciuda faptului că legislația interzice acest aspect: ”(...) în opinia publică, și mai ales în cadrul corpului medical, persistă concepția că primirea de către medici a unor “atenții” este legitimată de dorința pacientului de a gratifica medicul pentru interesul manifestat în legătură cu situația sa medicală”.

Totuși, medicii de la Spitalul din Suceava semnează o scrisoare prin care fac scut în jurul colegei lor și arată o practică generalizată de a primi mită din partea pacienților.

Anca Dumitrovici Ababneh a depus la dosar o scrisoare semnată de 95 de medici de la Spitalul din Suceava prin care arată că mita era, de fapt, ”un mic gest de recunoștință” din partea pacienților, informează MonitorulSV.

“Eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor. Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”.

Procurorii susțin că șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava cerea mită între 50 și 200 de lei, dar și produse, cum ar fi brânză, miere de albine sau cafea, iar înregistrările camerelor video din spital arată că, într-o singură zi, Anca Dumitrovici Ababneh ar fi primit 20 de astfel de "mici atenții". Mai mult, potrivit procurorilor, de la un pacient care avea două forme de cancer ar fi cerut de spagă de două ori.

Comenteaza