Harta ţărilor europene cu cele mai stricte restricţii: Carantină totală sau blocaje naționale

Harta ţărilor europene cu cele mai stricte restricţii: Carantină totală sau blocaje naționale
| Foto: zf.ro

De la al doilea blocaj naţional în Franţa până la „închiderea uşoară” din Germania, iată harta ţărilor europene cu cele mai stricte restricţii, în încercarea de a opri cel de-al doilea val al pandemiei.

Potrivit Mediafax, harta ţărilor europene cu cele mai stricte restricţii a fost întocmită de Agenţia ANSA.

Franţa: Francezii pot ieşi doar la muncă (dacă nu pot lucra de acasă), pentru cumpărături, pentru asistenţă medicală sau pentru exerciţii fizice o oră pe zi. Toate magazinele, restaurantele şi barurile sunt închise, cu excepţia celor care servesc la pachet. Şcolile şi grădiniţele rămân deschise. Contactele sociale sunt interzise.

Germania: Cinematografele, teatrele, sălile de sport, piscinele, precum şi restaurantele şi barurile se închid. Mâncare poate fi cumpărată de servit la pachet. Contactele sociale sunt limitate la două familii cu maxim 10 persoane. Înnoptările în hoteluri, în scopuri de agrement, sunt interzise şi toate călătoriile neesenţiale sunt descurajate. Se deschid şcolile şi grădiniţele. De asemenea, sunt deschise magazinele şi saloanele de coafură. Procesiunile religioase sunt permise.

Regatul Unit: Se îndreaptă spre un blocaj naţional de o lună în Anglia, cea mai populată naţiune din Regat, începând cu săptămâna viitoare. Înainte de noile restricţii, 11 milioane de oameni din zonele cele mai afectate ale insulei trăiau deja într-un regim de semi-închidere.

Irlanda: Oamenii lucrează de acasă ori de câte ori este posibil. Întâlnirile interioare nu sunt permise, oamenii se pot întâlni în aer liber cu o altă familie. Magazinele neesenţiale sunt închise, şcolile şi grădiniţele deschise.

Belgia: Se închid activităţile „neesenţiale”, iar belgienii lucrează de acasă acolo unde este posibil. Stingerea se dă la ora 22:00. Oamenii au obligaţia de a purta mască în toate locurile din afara casei şi la locul de muncă. Sălile de sport sunt închise, la fel şi piscinele. Sunt închise şi barurile şi restaurantele, nu se organizează evenimente publice sau petreceri.

Olanda: Barurile, restaurantele şi cafenelele pot servi doar la pachet. Toate magazinele, cu excepţia supermarket-urilor, trebuie să închidă până la ora 20. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână acasă şi să lucreze de acasă cât mai mult posibil. S-a impus obligaţia de a purta masca. Şcolile, sălile de sport şi piscinele sunt deschise.

Austria: Restaurantele, hotelurile, cinematografele şi teatrele se închid, se opresc nunţile, iar între orele 20:00 - 06:00 nu se iese. Şcolile rămân deschise, precum şi magazinele şi saloanele de coafură.

Grecia: În zona roşie, care include şi Atena şi Salonic, noaptea nu se poate ieşi din case şi se închid pentru o lună baruri, restaurante, săli de sport, teatre şi cinematografe. Şcolile, hotelurile, saloanele de coafură şi magazinele cu amănuntul rămân deschise. Circulaţia între regiuni este permisă.

Portugalia: De miercuri, 4 noiembrie, se revine la un blocaj parţial care va afecta 70% din populaţie. Acest lucru a fost anunţat de premierul Lisabonei, Antonio Costa: „A sosit momentul în care este necesar să se ia măsuri mai restrictive pentru a avea control asupra acestei pandemii”.

Cehia: Prima ţară care impune închiderea strictă după primăvară. Din 5 octombrie, barurile, restaurantele, şcolile, magazinele neesenţiale sunt închise cel puţin până pe 3 noiembrie. Oamenii pot ieşi doar pentru muncă, vizite esenţiale de familie, exerciţii fizice, mâncare sau medicamente.

Spania: Există o stare de urgenţă, dar nu şi carantină (singura ţară mare alături de Italia, deocamdată). Între orele 23:00 - 6:00 nu se poate ieşi din case, cu excepţia celor din Insulele Canare. Întâlnirile publice şi private sunt limitate la 6 persoane care nu locuiesc împreună.

Comenteaza