HEPATITA de origine necunoscută a ajuns și în România. Au fost confirmate primele cazuri

HEPATITA de origine necunoscută a ajuns și în România. Au fost confirmate primele cazuri

După mai multe cazuri de hepatită de origine necunoscută au fost depistate la copii din mai multe ţări europene și SUA, au fost confirmate îmbolnăviri și în România.

Primul caz de hepatită misterioasă a fost confirmat la un copil din București. Medicii vor să descopere de unde provine virusul, pentru că în probele de laborator recoltate nu există o legătură între această boală și virusurile hepatice A,B,C,D,E. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), primele ipoteze au luat în calcul modificarea unui adenovirus. Cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută, la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani, au fost identificate în 11 țări, a anunțat OMS. Dintre cazurile depistate, cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic, potrivit CNN.

De asemenea, potrivit CDC, părinții ar trebui să  fie atenți în cazul copiilor la simptome ca varsături, diaree, dureri abdominale, febră, oboseală sau dureri musculare și la icterul care ar putea apărea - ochi îngălbeniți, urină închisă la culoare, scaun decolorat. Dacă copilul are astfel de simptome ar trebui consultat medicul. 

Pentru a evita contactarea bolii medicii recomandă spălarea frecventă a mâinilor copiilor.

Comenteaza