Iarba găinilor, prietena RINICHILOR: tratează LITIAZA şi PIETRELE la RINICHI. În plus, previne OBEZITATEA şi alungă CELULITA

Iarba găinilor, prietena RINICHILOR: tratează LITIAZA şi PIETRELE la RINICHI. În plus, previne OBEZITATEA şi alungă CELULITA
Plantă erbacee anuală, cu frunze mici, eliptice și flori hermafrodite de culoare alb-roz sau verzui, este răspândită în toate zonele țării, în locuri cultivate sau necultivate, la marginea drumurilor, a șanțurilor și în locuri virane. Mulţi o consideră o buruiană, fără să aibă habar de proprietăţile ei terapeutice.

Cunoscut sub denumirea de costrei, brebenel, iarba găinilor, hericică, laba găinii, sporis, porcin, iarbă grasă de gradină, trăgănătoare, iarbă noduroară, trotal, târşcoacă şi iarbă roşie, troscotul este folosit de mii de ani în medicina populară. 

Prietenul rinichilor

Troscotul este folosit mai ales în tratarea afecţiunilor rinichilor, dar are puternice proprietăţi  antidiareice, hipotensive moderante, hemostatice, cicatrizante, antiinflamatoare, calmante şi remineralizante.

Ceaiul preparat din această plantă are un efect direct asupra epiteliului renal prin favorizarea creşterii cantităţii de urină eliminată. Este folosit în tratarea unor numeroase afecţiuni renale, inclusiv litiaza, în tratamentul pietrelor la rinichi sau al celor formate la colecist.

Aliatul sistemului digestiv

Troscotul este folosit cu succes în tratamentul unor afecţiuni ale sistemului digestiv, de la gastrite şi hemoragii intestinale până la cancerul stomacal şi la hemoroizi.

Tratează bronşita

Ceaiul de troscot este util în tratarea bronşitei, datorită efectelor sale benefice asupra aparatului respirator.

Leac bun la toate

Acest ceai, în combinaţie cu alte plante de leac, este benefic în tratarea celulitei, a gutei, a obezităţii, a albuminuriei, a menoragiei, a heoptiziei şi a azotemiei.

Comenteaza