În timp ce europenii din alte ţări mai au luni de zile de aşteptat după vaccin, în România EXPIRĂ dozele. Nu mai există doritori

În timp ce europenii din alte ţări mai au luni de zile de aşteptat după vaccin, în România EXPIRĂ dozele. Nu mai există doritori

A scăzut numărul persoanelor vaccinate și al celor care doresc să se vaccineze, motiv pentru care mai multe centre de vaccinare vor fi închise, în timp ce pentru alte centre va fi redus programul.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Autoritățile au anunțat, marți, că România va suspenda o parte din dozele de vaccin pe care ar trebui să le primească în perioada următoare pentru a avea un management mai bun al stocurilor, în condițiile în care din cele aproape 15 milioane de doze recepționate până acum, doar 60% au fost folosite, iar vaccinul riscă să iasă din termenul de valabilitate. 

Potrivit secretarului de stat din ministerul Sănătății Andrei Baciu până când România va avea un cadru legal pentru a putea să vândă dozele de vaccin din surplus, vor fi reduse achizițiile de vaccin. Baciu a precizat că „Comisia Europeană a încheiat aceaste contracte pentru un număr de doze mai mare decât populația. Știam că se va ajunge într-un punct în care va fi un surplus de doze. S-a ajuns și în acest punct peste tot la nivel european.”

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza