În zonele cu număr mare de cazuri ar putea începe deja și vaccinarea persoanelor din etapa a III-a

În zonele cu număr mare de cazuri ar putea începe deja și vaccinarea persoanelor din etapa a III-a

Premierul Florin Cîțu a afirmat că în zonele cu multe infectări cu SARS-CoV-2 ar putea fi vaccinate și persoanele din etapa a III-a, dacă există locuri libere și persoanele din etapele I sau II nu doresc să se vaccineze. 

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că a cerut ca în zonele în care sunt cazuri multe de infectare și sunt locuri libere pentru vaccinare să se permită programarea și a persoanelor din etapa a treia cât mai curând.

"Am cerut ca în zonele care sunt carantinate sau în care sunt multe cazuri am cerut să se permită vaccinarea și celor din etapa a treia, dacă cei care sunt în etapa întâi sau a doua nu vor să se vaccineze. (...) E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la Ministerul Sănătății și de la dr. Valeriu Gheorghiță, ca atunci când sunt locuri libere să putem să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze", a spus Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății, Vlad voiculescu, a spus, la rândul său, că s-a observat că în anumite județe sunt multe locuri neocupate la vaccinare lucru care "nu este de dorit".

"Vedem că în anumite județe, Timiș este unul dintre ele, rămân vaccinuri nefolosite. Lucrul ăsta nu este de dorit, e de dorit să vaccinăm cât mai mult din populație. Aproape peste tot în țară sunt locuri la vaccinare care rămân neocupate", a spus luni Vlad voiculescu.

Comenteaza