Încă 160 de bolnavi de coronavirus în România. Sunt 1.542 în total

Încă 160 de bolnavi de coronavirus în România. Sunt 1.542 în total

160 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Pacienții nou-confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

De la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 755 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. 24 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în 28 martie pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu Covid-. Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca și Neamț, au decedat. La terapie intensivă sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.122 de apeluri la liniile de urgențe deschise special pentru informarea cetățenilor. Până în prezent au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de 31 de milioane de lei. Cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit patru dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 67 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie, au decedat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza