Încă 540.000 de doze de vaccin antigripal ajung în cabinetele medicilor de familie

Încă 540.000 de doze de vaccin antigripal ajung în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătăţii a anunţat că ultimele 540.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică şi apoi la medicii de familie, pentru imunizarea persoanelor din categoriile de risc.

Ministerul Sănătăţii finalizează miercuri distribuţia dozelor de vaccin gripal achiziţionate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021.

"Pentru acest sezon, MS a achizitionat aprox. 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu faţă de anul trecut. Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
 
Campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică s-a realizat în mai multe etape, începând cu 14 septembrie.
 
Până în 29 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizărilor realizate de INSP.
 
"Conform aceleaşi surse, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii)  este în scădere, în săptămâna 48 de monitorizare, a fost de 31.874, cu 63.9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (88.394) si cu 27.4% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (43.954) –scaderi posibil datorate si subraportarilor din perioada sarbatorilor legale", mai arată MS.
 
Până în prezent, a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul şi niciun deces confirmat cu virus gripal.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza