Încă o ţară din UE renunță la restricţiile anti-COVID

Încă o ţară din UE renunță la restricţiile anti-COVID

Suedia ridică de astăzi aproape toate restricţiile anti-COVID, autoritățile afirmând că "pandemia nu s-a încheiat", dar a intrat "într-o nouă fază", cu forme de boală aparent mai puțin grave.

Suedia anulează aproape toate restricţiile anti-COVID. Săptămâna trecută, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a ridicat aproape toate restricţiile privind coronavirusul. Aceasta a fost urmată rapid de Norvegia, unde prim-ministrul Jonas Gahr Store a declarat că societatea trebuie să "trăiască" cu virusul.

Astăzi Suedia renunță la o parte dintre restricții: barurile şi restaurantele nu mai sunt obligate să închidă la ora 23.00, iar regulile privind adunările vor fi relaxate. De asemenea, sunt eliminate cerinţele privind certificatul verde pentru a intra în spaţiile publice, precum şi recomandarea de a purta o mască în mijloacele de transport în comun în perioadele aglomerate. Revenirea la locul de muncă va fi treptată, la fel ca şi predarea faţă în faţă în cadrul facultăţilor. Rămâne în vigoare recomandarea de a rămâne acasă pentru persoanele care prezintă simptome de COVID.

"Pandemia nu s-a încheiat, dar intrăm într-o fază cu totul nouă... cunoştinţele s-au îmbunătăţit... mai multe studii arată că Omicronul duce la o boală mai puţin gravă", a declarat săptămâna trecută premierul Magdalena Andersson, potrivit Mediafax.

Guvernul a anunţat săptămâna aceasta că restricţiile privind călătoriile din restul UE, din Spaţiul Economic European şi din ţările nordice vor fi ridicate începând de miercuri. Restricţiile de călătorie din restul lumii urmează să expire la sfârşitul lunii martie.

Comenteaza