Încă un copil la ATI cu sindrom inflamator post-COVID

Încă un copil la ATI cu sindrom inflamator post-COVID

Un copil în vârstă de trei ani a fost internat la terapie intensivă cu sindrom inflamator multisistem, ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Copilul se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Gomoiu din Capitală, după ce a fost transferat sâmbătă de la Brașov.

Directorul medical al spitalului, Diana Ionescu, a declarat că în prezent copilul se află în stare bună.

"Copilul este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă, prin transfer de la spitalul din Braşov. Diagnostic de prezumţie - meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncţii: disfuncţie respiratorie, disfuncţie cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunţat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noştri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă. E neintubat, e stabil şi merge spre bine", a precizat Diana Ionescu, într-o intervenţie la Digi 24.

Medicul a precizat că sindromul dezvoltat de copil derivă din infecţia pe care a avut-o cu noul coronavirus.

"Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie, are un test pozitiv. La noi testele sunt negative, de RT PCR. Dar are IgG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacţie inflamatorie multisistemică, ce apare la două-trei săptămâni după infecţia cu SARS-CoV-2", a arătat ea.

Acesta este al treilea copil internat în România cu sindrom inflamator multisistem, apărut ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Comenteaza