News alert Încă un deces din cauza gripei: un copil de 4 ani, din Cluj

Încă un deces din cauza gripei: un copil de 4 ani, din Cluj

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat încă un deces cauzat de gripă. Este vorba de un copil în vârstă de 4 ani.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este un copil în vârstă de 4 ani, din judeţul Cluj. Copilul a murit miercuri, 29 ianuarie.

El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare.

Prima săptămână epidemică din acest sezon
 

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică cu 7.4%  mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent S 04/2019 (3.393 cazuri).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.981, cu 23.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.201) şi cu 26.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (81.646). 

Până la data transmiterii știrii, de la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 12 decese confirmate cu virus gripal.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza