Încă un deces provocat de gripă

Încă un deces provocat de gripă

Un pacient în vârstă de 43 de ani, la care a fost confirmată prin analize de laborator prezenţa virusului gripal, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Pacientul era internat în spital din 12 ianuarie, fiind diagnosticat cu gripă. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, evoluţia a fost defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic, iar starea acestuia s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator.

„Pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal şi care a fost internat în cadrul Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil”, a anunţat conducerea spitalului.

Potrivit acesteia, în perioada 24-26 ianuarie, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase au fost înregistrate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide, patru dintre aceste persoane fiind internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase, potrivit reprezentanţilor SCJU Sibiu.

Gripa a provocat până acum 4 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara și în Sibiu.

Anul trecut, situația era mai gravă, până pe 19 ianuarie fiind înregistrate 34 de decese confirmate cu virus gripal, potrivit informațiilor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Etichete
Comenteaza