Încep să se redeschidă spitalele de suport COVID. Circuite şi pavilioane separate pentru bolnavi

Încep să se redeschidă spitalele de suport COVID. Circuite şi pavilioane separate pentru bolnavi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că fiecare direcţie de sănătate publică este în curs de reaşezare a circuitelor spitalelor, astfel încât acestea să îşi reia activitatea non-COVID.

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus ar urma să ajungă la secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie.

„La nivel naţional, fiecare direcţie de sănătate publică desfăşoară, în această perioadă, evaluări la spitalele suport COVID, pentru a vedea numărul de cazuri rămase, posibiltatea ca aceste cazuri să treacă pe secţiile de Terapie Intensivă din Boli Infecţioase sau Pneumologie, iar dacă există cumva pavilioane separate, ca să poată avea circuite separate şi tot ce înseamnă patologie COVID să meargă în acele pavilioane, DSP-urile vor reaşeza circuitele, structurile şi atunci îşi vor putea lua şi activitatea non-COVID”, a explicat Nelu Tătaru.

Mai multe unităţi medicale din ţară au fost transformate în spitale COVID-19, unde au fost trataţi pacienţii care s-au infectat cu această boală. Activitatea acestora a fost blocată în ultimele două luni, fiind amânate toate intervenţiile chirurgicale şi consultaţiile care nu au fost considerate urgente.

La Cluj Spitalul de Recuperare va reveni la activitate normală de marți, după care se așteaptă să își reia activitatea și pentru pacienți non-Covid și Clincica Medicală 1.

Comenteaza