Începe sezonul de GRIPĂ. Medic: Ne aşteptăm la o explozie de cazuri imediat ce se răcește/ În SUA sunt cazuri grave, cu multe decese

Începe sezonul de GRIPĂ. Medic: Ne aşteptăm la o explozie de cazuri imediat ce se răcește/ În SUA sunt cazuri grave, cu multe decese

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat miercuri că, deşi deocamdată nu s-au înregistrat cazuri active de gripă, se aşteaptă la un sezon gripal "greu".

"Am văzut raportările Institutului Naţional de Sănătate Publică - există raportate cazuri de gripă clinică. (...) Deocamdată nu sunt cazuri, însă ne aşteptăm la o explozie de cazuri imediat ce timpul se răceşte, pentru că am urmărit ce s-a întâmplat în Emisfera Sudică. (...) În momentul în care vrem să ştim cum va arăta sezonul gripal ne uităm pe statisticile publicate de ţările din emisfera sudică. (...) Acolo am observat că sezonul gripal s-a instalat foarte repede, mult mai devreme decât de obicei, chiar cu o lună înainte. Au fost afectate foarte mult grupele de vârstă mici - copii. (...) A urmat un sezon greu cu două vârfuri - unul undeva în mai, mai devreme decât se aşteptau de obicei şi unul spre sfârşitul lui iulie şi august. (...) Aşa încât ne aşteptăm şi noi la un sezon greu", a declarat miercuri medicul pentru AGERPRES.

Sandra Alexiu a spus că deja în Statele Unite s-au înregistrat cazuri grave şi multe decese.

"Deja sunt cazuri în Statele Unite, cazuri grave, cu multe decese, cu internări şi cu insuficienţe respiratorii, cu intubări.... Există şi cazuri combinate de gripă cu COVID, ceea ce este de aşteptat, pentru că sunt persoane care au suferit în ceea ce priveşte impactul imunitar în aceşti doi ani de pauză", a precizat Alexiu.

Comenteaza