Incidența în Cluj-Napoca se apropie de ZERO/ Zeci de localități din județ, fără niciun caz de infectare

Incidența în Cluj-Napoca se apropie de ZERO/ Zeci de localități din județ, fără niciun caz de infectare

Incidența infectărilor cu noul coronavirus continuă să scadă la Cluj-Napoca, dar și în județ, unde în zeci de localități nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Incidența infectărilor în Cluj-Napoca a scăzut marți la 0,09 cazuri la mia de locuitori. Conform datelor DSP Cluj, în perioada 29 mai - 11 iunie, în Cluj-Napoca au fost raportate 30 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Municipiul a intrat în "zona verde", sub 1,5 la mie, în urmă cu o lună - pe 12 mai, iar în 30 mai a coborât sub pragul de 1 caz la mia de locuitori. 

La nivel de județ media infectărilor cumulate la 14 zile și raportate la 1.000 de locuitori este de 0,13 la mie. 45 din cele 81 de UAT-uri din Cluj au incidența zero, ceea ce înseamnă că nu a mai fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni. Între orașele Clujului, municipiul Gherla este primul care a atins incidența zero. O rată a infectărilor peste pragul de 1 la mie se mai înregistrează în doar trei comune din din județ - Cătina, Recea-Cristur și Sânmărtin, iar în zona roșie a rămas doar comuna Geaca, cu o rată a infectărilor de 3,37 la mie. Lista incidențelor în fiecare localitate poate fi consultată AICI.

loading...
Comenteaza