Incredibil! Peste 250 de decese COVID din lunile anterioare, raportate în ultima săptămână

Incredibil! Peste 250 de decese COVID din lunile anterioare, raportate în ultima săptămână

Doar în ultima săptămână, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 256 de decese introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

256 din decesele raportate de GCS în ultima săptămână au avut loc în lunile anterioare, unele în 2020. Astfel, în raportarea din 28 mai apar 10 decese anterioare, în ce din 29 mai, alte 41, în 30 mai sunt raportate încă 7 decese anterioare, în 31 mai alte 5. Seria continuă și în iunie, după cum urmează: 1 iunie - 6 decese anterioare raportate, 2 iunie - 26 de decese, 3 iunie 68 și astăzi, 4 iunie, alte 93. GCS menționează în rapoartele zilnice că este vorba despre decese "anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate".

Conform raportării GSP, până vineri, 4 iunie, în România au decedat 30.612 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

 

Comenteaza