INSP: Peste 1.600 de cazuri de gripă clinică, raportate la nivel naţional

INSP: Peste 1.600 de cazuri de gripă clinică, raportate la nivel naţional

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, raportate în ultima săptămână, a fost de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 11 - 17 aprilie, au fost raportate şapte cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu trei mai puţine faţă de săptămâna precedentă. În aceeaşi perioadă a anului trecut nu s-au înregistrat cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.609, de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (36.361) şi cu 20,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

INSP precizează că au fost raportate 1.646 de cazuri de gripă clinică.

Până acum au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal:

  • un bărbat de 58 de ani, din judeţul Timiş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 14 aprilie;
  • o femeie de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 17 aprilie;
  • un bărbat de 77 de ani, din judeţul Mureş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 18 aprilie.

Până la finalul săptămânii trecute au fost vaccinate antigripal 1.509.412 persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Comenteaza